Home

Lavendel Groengeert

"Haal de Provence bij jou in de tuin !"

"Haal de Provence bij jou in de tuin !"

Klimop Groengeert
Siergrassen Groengeert
Rhododendron Groengeert
Hortensia Groengeert

!Opgelet:

Kwekerij Groengeert zal uitzonderlijk gesloten zijn nu zaterdagvoormiddag 13 juli tot 13u. In de namiddag is de kwekerij gewoon terug open tot 17u.

Bedankt voor uw begrip.

________________________________________________________________

Info :

Het is nu nog het ideale moment om in pot gekweekte haagplanten aan te planten.
Bij Groengeert kan je o.m. groene en rode beuk, haagbeuk en ligustrum bekomen, alsook Portugese laurier, Olijfwilg en Photinia Red Robin, enz. 

________________________________________________________________

Ook lavendel is beschikbaar, dit in diverse potmaten

En ook de fleurige en lang bloeiende perk- en balkonplantjes zijn nog steeds beschikbaar  nu.

________________________________________________________________

Welkom op onze website

Klimop (Hedera), lavendel, buxus, taxus, siergrassen, hortensia (Hydrangea) en haagbeuk zijn enkele van de planten die in een moderne eigentijdse en onderhoudsarme tuin niet meer weg te denken zijn. Het zijn dan ook voornamelijk deze winterharde tuinplanten die wij op onze plantenkwekerij (Groengeert) telen.

Toen ik in 1996 met de kwekerij van start ging werd er uitsluitend klimop geteeld, dit zowel voor gebruik als bodembedekker of haagplant als voor gebruik is bloembakken en plantenschalen. Door de jaren heen verzamelde ik een mooie collectie van meer dan 30 variëteiten met zowel traag als snel groeiende cultivars in verschillende bladkleuren (groen, geel, wit en grijs) en bladvormen (klein, halfgroot en groot). Voor elk wat wils dus. Elders op deze site vindt u uiteraard meer terug over klimop.

Lavendel Kwekerij Groengeert

Lavendel – Kwekerij Groengeert

Buxus en lavendel

Buxus en lavendel – Kwekerij Groengeert

Klimop Kwekerij Groengeert

Klimop – Kwekerij Groengeert

Vanaf 1997 startte ik ook met het kweken van diverse soorten lavendel. Naast klimop werd ik ook door deze fantastische tuinplant gebeten. Met ongeveer 20 verschillende cultivars in ons assortiment hebben wij lavendelplanten van 30cm tot 90cm hoogte en dit in diverse bloemkleuren. Zo zijn er paarse, donkerpaarse (of blauwe), witte en zelfs roze soorten die allen winterhard zijn. En jawel hoor, … allemaal geurend!

Door de jaren heen voegde ik steeds meer tuinplanten aan het assortiment toe. Zo kwamen ook buxus, taxus, hortensia (met vooral dan de prachtige Hydrangea’Annabelle’) en diverse soorten winterharde siergrassen (zoals lampepoetsersgras of Pennisetum, Japans bloegras, enz.) het sortiment vervoegen. Ook bodembedekkers zoals Vinca (maagdenpalm), Pachysandra, heide, Geranium, duizendknoop (Persicaria of Polygonum) en Lonicera kwamen erbij, net zoals heel wat haagplanten (groene beuk, rode beuk, haagbeuk, Portugese laurier, ligustrum, meidoorn, veldesdoorn, Taxus of andere haagconiferen, …). Tot slot werden ook heesters (voor solitair gebruik en vakbeplanting) en bomen (zoals bv. bolcatalpa, bolesdoorn, linde en leilinde, plataan, bolacasia en fruitbomen) aan het sortiment toegevoegd.

Aanvankelijk was onze kwekerij uitsluitend gericht op groothandel (toelevering aan tuincentra, winkels en tuinaanleg) en export maar sinds 1999 werd ook een rechtstreekse verkoop aan particulieren opgestart. Vanaf toen werd dan ook begonnen met het verkopen van de diverse perkplanten, haagplanten, bomen, heesters, vaste planten en bodembedekkers.

Om uw tuinplanten op een goede manier te kunnen aanplanten werd ook voorzien in een assortiment diverse tuinmaterialen zoals potgrond, meststoffen, houtschors, anti-worteldoek (onkruidwerend doek) en houten boompalen (in diverse lengtes). Samen met zichtschermen, windbreekschermen en heidematten hebben wij dan ook de voornaamste hulpstoffen en materialen beschikbaar om uw tuin af te werken en in goede conditie te houden. Zowel tuinaannemers als particuliere tuinders kan ik dus heel wat aanbieden. Toch is het voornaamste wellicht nog steeds het woordje uitleg en wat degelijk advies zodat niet alleen de juiste planten op de juiste standplaats terecht komen maar deze ook in de jaren na het aanplanten een juiste verzorging, snoei en onderhoud meekrijgen. Het is enkel op deze manier dat u jarenlang zal kunnen genieten van al het moois dat de plantenwereld te bieden heeft. Kwaliteit en advies, dat is alvast waar ik mij met groengeert wil blijven voor inzetten.

Sinds 2006 is het zelfs ook mogelijk om uw klimop, lavendel, buxus of andere planten door ons te laten onderhouden (= bemesten en ziektebestrijding), snoeien of aanplanten. Zo bent u steeds zeker dat uw tuinplanten altijd in optimale conditie verkeren en zoals hierboven reeds aangehaald, deze op een correcte manier worden aangeplant .

Niet tegenstaande ik een vrij groot assortiment kan aanbieden is mijn tuinplantenkwekerij eerder een kleine kwekerij en dat wens ik graag zo te houden. Door ons enkel toe te spitsen op het kweken en verdelen van winterharde tuinplanten in eerder kleinere partijen geeft dit ons de mogelijkheid een goede kwaliteit in combinatie met advies en service aan te bieden zodat u altijd goede tuinresultaten zal bekomen.

En ja, bij Groengeert kan u dus lavendel kopen, klimop kopen, siergrassen kopen, haagplanten kopen en tal van andere tuinplanten kopen maar nog belangrijker vind ik het om onze klanten te voorzien van goede en nuttige raad. Een een plantenborder en bij uitbreiding de gehele tuin dient immers mooi en nuttig te zijn. Welke tuinplant waar? Zon of schaduw? Kalkrijke bodem of eerder een zuurdere bodem? Veel of weinig water? Het zijn maar enkele vragen die op planten van toepassing zijn maar waar heel wat mensen die hun tuin wensen aan te leggen mee worstelen.

Aarzel dan ook niet: weet u het even niet, vraag mij dan gerust om raad. Ik sta steeds tot uw dienst om uw beplantingsvraagstukken te helpen oplossen.

Tot binnenkort op onze kwekerij,

Geert.

Cadeaubon

Wil u eens een écht origineel cadeau geven? Tuinplanten of tuinmaterialen krijg je immers niet alle dagen cadeau. Een Groengeert cadeaubon … gemakkelijk, leuk om geven en écht origineel. Meer info hier.

Cadeaubon Groengeert
Tuintips Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in op onze nieuwsbrief indien u wenst op de hoogte te worden gehouden van onze nuttige tuintips, promoties en nieuwtjes.

(591 mensen schreven zich al in !)
Toffe tuintips
Promoties

Op een aantal planten uit onze kwekerij kan u deze bon een mooie korting van 10% genieten. Print de bon af, vul hem in en breng deze mee om van deze kortingsactie te kunnen genieten. Meer info hier.

Kortingsbon Groengeert
In de kijker
Anemone Wild Swan

Herfstanemonen. Schitterende planten zijn dit. Ze brengen kleur in de nazomer- en herfstborder. Ze zijn te bekomen in lagere en hogere variëteiten. Herfstanemonen, ook wel Japanse anemonen genaamd, zijn er in witte en roze bloemkleuren. Meer info hier.

Openingsuren

Maandag: 8u30 – 12u en 13u – 18u

dinsdag: gesloten voor particuliere klanten (wel open voor tuinaannemers)

woensdag – vrijdag: 8u30 – 12u en 13u – 18u

(Het is aangewezen om tijdens de openingsuren toch een afspraak te maken gezien ik er niet steeds ben)

Zaterdag: 10u – 12u en 13u – 17u

(op zaterdag is een afspraak in principe niet nodig)

Zon- en feestdagen: Enkel op afspraak