Boomschors

Boomschors is bij ons steeds in zakken te bekomen. Voor grotere hoeveelheden kan losse boomschors (in vrac) ook. Vraag hiertoe naar de mogelijkheden.

Bij Groengeert verdelen we de kwalitatieve rode dennenschors in halfgrove fractie in zakken van 70L. Deze schors blijft meerdere jaren liggen. Op aanvraag zijn ook cacaodoppen, kokoschips en gekleurde houtsnippers te bekomen.

Boomschors of houtschors worden net als de andere bovenstaande producten vaak toegepast. Vooral boomschors is bijna niet meer weg te denken uit onze tuinen. Niet verwonderlijk want naast het feit dat het decoratief is – een perceel afgewerkt met boomschors oogt gewoon net dat tikkeltje mooier – helpt het ook onkruid te onderdrukken.

Mits een goede toepassing zal boomschors zeer zeker uw borders en tuinpercelen onkruidarm houden. Maar wat bedoel ik met een goede toepassing? Wel, dat is zeer eenvoudig.

Rode Dennenschors

Rode Dennenschors

Volg onderstaande 5 stappen voor een goed resultaat.

  • Stap 1: Maak het perceel volledig onkruidvrij (verwijder ook de wortels van bestaande onkruiden)
  • Stap 2: Breng een laag van 8 à 10cm boomschors aan (niet dunner want dan zal de onkruid werende werking onvoldoende zijn)
  • Stap 3: Boomschors verteerd (langzaam). Breng dus jaarlijks of tweejaarlijks een dunnere laag schors bovenop de reeds bestaande schorslaag aan zodat de totale dikte steeds tussen 8 en 10cm blijft.
  • Stap 4: Strooi jaarlijks kalk. Schors verzuurt de grond. Vooral wanneer kalkminnende planten (zoals lavendel of buxus) in je borders staan is het dan ook noodzakelijk jaarlijks één- à tweemaal kalk te strooien om de verzurende werking tegen te gaan en een goede, gezonde plantengroei te stimuleren.
  • Stap 5: Geniet van uw onkruidvrije borders en tuinbeplantingen.