Snoeigereedschap

Een mooie tuin creëren? Daarvoor heb je uiteraard planten nodig. Ongeacht welk type tuin u wenst te creëren, je zal steeds nood hebben aan vaste planten, haagplanten, siergrassen, heesters, bomen, bodembedekkers, bloemen, enz.

Of er nu veel of weinig planten in uw tuin komen te staan, steeds zal je nood hebben aan enkele snoeigereedschappen. Planten dienen nu eenmaal wat in toom gehouden te worden zodat ze niet verwilderen of te groot worden. Anderzijds dien je sommige planten eerder te stimuleren om te groeien en te vertakken zodat ze mooi vol en vast worden. In beide gevallen doet snoeien wonderen.

Met pakweg een bloemenschaar kan je echter geen bomen snoeien of een haag scheren. Daarom bestaan er ook diverse snoeigereedschappen, elk voor zijn specifiek gebruik. Bij Groengeert bieden we enkel handmatig snoeigereedschap aan. Geen elektrische haagsnoeischaren of kettingzagen met benzinemotor dus. Neen, enkel milieuvriendelijk, eenvoudig en – mits correct gebruikt – relatief veilig snoeigereedschap is wat u bij ons (weliswaar enkel op bestelling – mail of bel ons voor de mogelijkheden) kan bekomen.

Toch bestaat er een vrij uitgebreid assortiment aan snoeigereedschap.

Zo hebben we de bloemenschaar, ook wel fruitschaar of plukschaar geheten, voor het lichte werk. Voor takken en twijgen is er dan weer de Felco snoeischaar en voor dikke takken is er de takkenzaag. Dikkere takken kunnen ook eenvoudig weggesnoeid worden m.b.v. een takkenschaar. Zeer dikke takken kan je ook te lijf gaan met een bijl. Een bijl is uiteraard een gekend gereedschap. Echter minder gekend maar o zo handig is het mini bijltje (of kampeerbijl). Een geriefelijk, compact bijltje geschikt voor heel wat taken in de tuin of tijdens het kamperen. Je snoeit er gemakkelijk dunne takken mee weg en kan er bv. ook sprokkelhout mee kleinen.

Wellicht zal u ook wel een haag in de tuin hebben. Daarvoor is dan weer de gekende haagschaar of heggenschaar te gebruiken. Ook voor het snoeien van buxus is de haagschaar een onmisbaar hulpmiddel. Er zijn er met kortere of langere messen zodat iedere plant of snoeiklus eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Met onze snoeigereedschappen heeft u voortaan geen excuus meer. Snoeien, zagen, hakken, knippen, het is allemaal mogelijk. Wij werken enkel met kwalitatieve en professionele merken. Logisch en nodig zou ik zeggen gezien wij snoeigereedschappen zelf zeer dikwijls op onze kwekerij nodig hebben. Wij kunnen dan ook niet handig en vlot werken met minder kwalitatieve, hobby gereedschappen.

Uw planten staan er vanaf nu dan ook steeds mooi gesnoeid en in vorm bij. En bovenal, snoeien van hagen en wegknippen van takken en twijgen is eerder een aangename tuinklus die voor velen ontspannend werkt. Jazeker, tuinieren is ontstressen!

Veel snoeiplezier!

Kwalitatieve snoeischaar (Felco)

Kwalitatieve snoeischaar (Felco)

Handige en compacte handbijl (met gordelbeugel)

Handige en compacte handbijl (met gordelbeugel)

Takkenscharen

Takkenscharen

Takzaagje met houder

Takzaagje met houder