Schapendraad

Schapendraadof geknoopt gaas genoemd – wordt vaak toegepast voor het omheinen van weiden. Ook in de tuin wordt schapendraad gebruikt voor het afschermen van dieren.

Deze roestvrije, gegalvaniseerde draadafsluiting met spiraalknoop is ideaal voor kippen, schapen, geiten, herten en zelfs koeien en paarden. Door de kleinere mazen onderaan de draad is deze afsluiting zeker ook geschikt voor kleinere dieren zoals kippen, konijnen, eenden, ganzen, enz. De mazen zijn onderaan 7cm breed en bovenaan 15cm.

In combinatie met houten palen is een schapendraad afsluiting niet enkel stevig maar ook esthetisch zeer mooi wegens zijn naturelle look.

Bij Groengeert kan u schapendraad in diverse hoogtes bekomen. De meest courant maten zijn 100cm, 120cm, 150cm en 200cm hoogte. De rollen bevatten steeds 50m draad. Ook de houten palen en hulpmiddelen zoals spanners, spandraden en krammen zijn bij ons te bekomen.

Schapendraad of ursusdraad

Schapendraad

Ursusdraad op rol

Schapendraad op rol

Schapendraad met houten palen

Schapendraad met houten palen

Het plaatsen van schapendraad is vrij eenvoudig en zorgt bovendien voor een mooie, natuurlijke uitstraling.

Hoe ga je te werk?

  • Drijf de houten palen 50 tot 70cm in de grond, afhankelijk van welke draadhoogte u kiest en de stevigheid die u wenst te bekomen.
  • Plaats iedere 1,5 à 2,5m een paal (ook deze tussenafstand is afhankelijk van welke stevigheid u wenst te bekomen).
  • Verstevig de buitenste hoekpalen met een schuine paal zodat bij het aanspannen van de schapendraad de hoekpalen niet schuin getrokken worden.
  • Vervolgens rolt u de schapendraad volledig uit en plaatst u hem tegen de palen.
  • Aan de hoekpalen spant u iedere horizontale draad aan met een gegalvaniseerde draadspanner. Doe dit aan beide zijden, zo zal uw afsluiting steeds mooi strak gespannen staan en stevig zijn.
  • Haal de draadspanners aan beide zijden gelijkmatig aan zodat de schapendraad niet schuin trekt.

Zodra de schapendraad mooi gespannen staat kan je de draden d.m.v. krammen op de tussenpalen vastleggen. Laat wel nog een beetje speling tussen de draden en de krammen zodat je de schapendraad later nog wat kan opspannen mocht dat nodig blijken.