Potgronden en bodemverbeteraar

Potgronden

Eerste kwaliteits potgronden zijn steeds beschikbaar. Bij Groengeert werken we vooral met een degelijke, RHP-gekeurde, universele potgrond. Op deze manier bent u én zeker van de goede kwaliteit, én verzekerd van het hoge gebruiksgemak aangezien deze potgronden voor de meeste tuin- en potplanten geschikt zijn. Geen gedoe meer met voor iedere plantensoort een aparte potgrond aan te schaffen. Wel zo gemakkelijk, niet?

Ook potgrond voor zuurminnende gewassen zoals Heide, Azalea, Pieris, Rhododendron, Hortensia, enz. is beschikbaar.

Universele Potgrond

Universele Potgrond

Potgrond Heideplanten

Potgrond Heideplanten

Bodemverbeteraar

Voor het aanleggen van uw tuin of grasveld of voor het voorbereiden van de grond ter aanplanten van hagen, bomen, heesters en zo meer hebben wij uiteraard ook de nodige bodemverbeteraars beschikbaar.

Universele bodemverbeteraar:

Te gebruiken bij aanplantingen van bomen, hagen en heesters of ter voorbereiding en verbetering van de grond van plantvakken, perken, gazon en borders.

 

Universele bodemverbeteraar

Universele bodemverbeteraar

Turf:

Voor het klaarleggen en verbeteren van percelen en plantvakken en voor het aanplanten van hagen en voorbereiden van grasvelden. Turf heeft een lage Ph-waarde. Hierdoor kan je de bodem zowel wat zuurder maken (Ph-waarde verlagen) als verbeteren (luchtiger maken). Dit is ideaal voor planten zoals sommige hortesiasoorten, Rhododendron, Azalea, Pieris en de heidesoorten Erica en Calluna. Nog veel andere planten vragen liever een wat zuurdere bodem. Vraag het ons mocht u twijfelen.

Toch wordt turf als verbeteringsmiddel ook gebruikt zeer dikwijls gebruikt voor planten die een kalkrijkere of basische bodem nodig hebben. Voor deze planten dient u dan ook voldoende kalk (zeewierkalk of maerlkalk) aan de turf toe te voegen. Op die manier verbetert u de bodem en hebben uw planten de juiste zuurtegraad.

Turf

Turf

Lava:

Mocht uw grond te nat zijn en vooral slecht draineren dan kan het inwerken van lavakorrels een oplossing bieden. Lava is van nature een luchtig en poreus gesteente waardoor de hoeveelheid lucht en zuurstof in uw bodem zal toenemen wat de gezondheid van plantenwortels te goede komt. Lava kan ook gebruikt worden als drainagelaagje onderaan terraspotten en bloembakken. Lava wordt dikwijls ook toegepast op wat vochtigere gronden alwaar men toch graag lavendel wenst aan te planten. Lavendel staat van nature graag niet te nat en dus zal de lava zorgen voor een betere drainage van de grond.

Lava

Lava

Hydrokorrels:

Hydrokorrels of argexkorrels worden net als lava gebruikt als drainagelaagje in terraspotten en bloembakken. Dit om een betere ontwatering van uw potten te bekomen zodat plantenwortels niet verstikken in te natte potgrond. Ook ter verbetering van uw tuingrond kan argex gebruikt worden. Opnieuw zal u hiermee meer lucht en zuurstof in de bodem bekomen.

Hydrokorrels

Hydrokorrels