Doeken en matten

Anti-worteldoek

Anti-worteldoek of beter gezegd anti-onkruiddoek is beschikbaar in zwarte kleur en diverse breedtes. Het is een veelgebruikt hulpmiddel om tuinpercelen, borders en bloemperken onkruidvrij te houden. Dikwijls wordt dit zwarte doek, welke waterdoorlatend is, afgedekt met een laagje boomschors om het tuinperceel wat decoratiever te maken.

Ook onder grind wordt anti-worteldoek heel veel gebruikt. Ik denk dan aan parkings en opritten maar ook bloemenperken die afgewerkt worden met een siergrind i.p.v. houtschors. Deze grindoppervlakken blijven door het gebruik van anti-worteldoek ook veel gemakkelijker onkruidvrij. Vraag ons gerust advies over hoe u anti-worteldoek goed kan aanwenden. Onder opritten en parkings wordt anti-worteldoek ook wel eens dubbel gelegd wat een nog betere onkruidwering met zich meebrengt.

Anti-Worteldoek

Anti-Worteldoek

Gronddoekpinnen

Gronddoekpinnen

Jutematten

Nog een hulp tegen vervelende onkruiden zijn jutematten of jute gronddoek. Deze kan je net als anti-worteldoek gebruiken in borders en plantvakken zodat er minder tot geen onkruid zal groeien. Jute zal na enkele jaren verteren maar tegen dan is de vegetatie dichtgegroeid en zal deze het overnemen in de strijd tegen onkruid.

Jutematten worden ook aangewend om vorstgevoelige planten in de winter af te dekken. Op die manier zijn uw dierbare planten alvast tegen wind en vorst beschermd.

Een milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding dus!

Onze jutematten zijn te bekomen op een breedte van 1m of 2m.

Jutematten

Jutematten

Diverse doeken en netten

Op aanvraag kan u bij Groengeert ook terecht voor o.m.:

* Vogelnetten. Houdt vogels uit uw fruitbomen of fruitheesters.

* Anti-mollengaas. Wordt bij aanleg van het gazon onder de graszoden of net onder het grondoppervlak aangebracht ter voorkomen van vervelende molshopen in het gazon.