ECO-lat gazonafboording

Eco-lat is de perfecte afboording voor uw gazon, vijver, groentetuin, plantvak, enz. Met deze duurzame afboording houdt u siergrind, boomschors, gazon, tuinaarde,… netjes afgescheiden van elkaar.

De Ecolat afboording is niet alleen steviger en duurzamer dan bijvoorbeeld afboordingen bestaande uit houten latten maar is tevens ook goedkoper.

Het wordt echter nog mooier als u weet dat Eco-lat afboordingen gemaakt zijn uit gerecycleerd kunststof. Daarenboven kunnen ze ook steeds opnieuw gerecycleerd worden op het einde van hun levensduur.

Rechte Eco-lat

Rechte Eco-lat

Eco-lat op rol

Eco-lat op rol

Eco-pic

Eco-pic

Eco-lat assortiment

Eco-lat assortiment

Gebruik van eco-lat afboordingen:

 • Eco-latten kan u in diverse maten bekomen.
 • Er zijn rechte latten van 14cm hoogte op 3m lengte maar ook van 19cm hoogte op 2m lengte. Deze zijn ideaal voor rechte afboordingen. Ik denk dan aan het creëren van strakke borders of plantvakken die u bv. wil afscheiden van uw gazon. Ook rechte wandel- en grindpaden kan u zo creëren.
 • Naast de rechte latten is de Eco-lat ook op rol te bekomen. Deze rollen hebben een lengte van 25m en zijn tevens ook in 14cm en 19cm hoogte te bekomen. Eco-lat op rol is ideaal voor gebogen afboordingen maar eveneens ook voor rechte afboordingen over grotere afstanden.

Bevestiging van eco-lat afboordingen:

 • Naast ecologisch is de eco-lat afboording ook nog eens zeer eenvoudig te plaatsen.
 • Met behulp van eco-pic paaltjes (uiteraard ook uit gerecycleerd kunststof vervaardigd) kan u
  de gazonafboording gemakkelijk bevestigen.
 • Hiervoor klopt de paaltjes iedere 50cm in de grond. Daarna bevestigd u de eco-latten d.m.v.
  2 schroefjes aan de eco-pic paaltjes. Laat de eco-lat 5cm boven de paaltjes uitsteken. Op die
  manier kan u de paaltjes onzichtbaar wegwerken met bijvoorbeeld boomschors,
  cacaodoppen, siergrind, lavasteentjes, enz.

Voordelen van eco-lat afboordingen:

 • Vooreerst is de gebruiksvriendelijkheid een grote troef van deze afboording. Gemakkelijk plaatsen is altijd meegenomen.
 • Ecologisch is deze afboording duidelijk ook gezien ze van gerecycleerd materiaal is gemaakt en steeds opnieuw kan gerecycleerd worden. Niet onbelangrijk als we ons steentje tot het milieu willen bijdragen, toch?
 • Duurzamer dan sommige andere kunststof en houten afboordingen.
 • Prijsgunstig. Heel wat houten, stenen en metalen afboordingen zijn in de handel te bekomen maar deze zijn vaak heel wat duurder en niet zelden ook heel wat moeilijker te plaatsen.

Bij Groengeert hebben wij de eco-lat afboording in de diverse maten beschikbaar. Ook de eco-pic paaltjes hebben wij op voorraad. Mail gerust naar geert@groengeert.be voor meer informatie.