Assortiment

Assortiment

Lavendel

Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'

Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’

Zuiders, geurend, wintervast, groenblijvend, geliefd door hommels en vlinders en vooral paars, paars: dat moet lavendel zijn. Al zijn er ook witte en roze!

 

Meer info

Klimop

Hedera helix 'Chester'

Hedera helix ‘Chester’

Ideaal als bodembedekker, klimplant op muren en schuttingen maar vooral als haag. Wintergroen, winterhard, gemakkelijk in onderhoud en vooral goed smal te houden.

 

Meer info

Buxus

Buxus sempervirens (bollen)

Buxus sempervirens (bollen)

Wie kent deze niet? De populairste heester in onze tuinen. Geschikt voor lage, halfhoge en zelfs hoge haagjes of massieven. Zeer winterhard en mooi donkergroen.

 

Meer info

Taxus

Taxus bacatta Groengeert

Taxus baccata

Eén van de populairste groenblijvende haagplanten. Zeer sterk en goed geschikt op gewone tot wat drogere gronden. Wist u dat deze een conifeer is!

 

Meer info

Hortensia

Hydrangea macrophylla

Hydrangea macrophylla

Schitterende, langbloeiende heester voor halfschaduw en schaduw. Heel wat cultivars kunnen ook in de zon en dragen witte, roze, blauwpaarse, groenachtige en rode bloemen.

Meer info

Siergrassen

Cortaderia selloana

Cortaderia selloana

Enorm attractieve, uitgebreide groep van gemakkelijke en naturelle planten. Sterke variatie van hoge en lage soorten met diverse bladvormen en –kleuren voor borders, blokbeplanting, haagjes,…

Meer info

Heide

Calluna vulgaris Bonita

Calluna vulgaris Bonita

Zowel winterbloeiende en zomerbloeiende soorten. Bladhoudend, sterk en langbloeiend. Voor zon en halfschaduw. Voor massieven (bodembedekking) en lage haagjes.

Meer info

Rhododendron

Rhododendron 'Spitfire'

Rhododendron ‘Spitfire’

Uitgebreid geslacht van hoge en lage cultivars. Bladhoudende, zuurminnende voorjaarsbloeier met witte, roze, (wijn)rode, paarse, oranje of gele bloemen. Kleinbladig, grootbladig – voor elk wat wils.

Meer info

Niet-woekerende bamboe

Fargesia murieliae

Fargesia murieliae

Inderdaad, bamboe maar dan zonder de vervelende eigenschappen. Fargesia cultivars woekeren namelijk niet. Als haag, solitair of in groep voor zowel zon als schaduw.

Meer info

Fruit-, Sier- en leibomen

Platanus acerifolia

Platanus acerifolia

Bomen zijn altijd veelzijdig. Mooie bloesems,meestal eetbare vruchten (fruit), geschikt voor houtproductie (meubelmakerij, brandhout) en structuurbrengers. Denk maar aan zuilvormige bomen, geleide bomen, treurbomen, …

Meer info

Haagplanten

Eleagnus ebbingei

Eleagnus ebbingei

Uitgebreide groep van zowel bladhoudende als bladverliezende planten geschikt voor het aanleggen van hagen in diverse hoogten. Zowel voor afboorden als voor heuse tuinomheiningen.

Meer info

Bodembedekkers

Persicaria affinis

Persicaria affinis

Een groep al dan niet groenblijvende planten die doorgaans tussen 5cm en 50cm hoog worden en in snel tempo de bodem bedekken (dichtgroeien). Onkruid weze gewaarschuwd !!!

Meer info

Klimplanten

Clematis Cezanne

Clematis Cezanne

Deze plantengroep groeit, al dan niet zelfhechtend, op muren, pergola’s, draadafsluitingen, in bomen, … Meestal bladverliezend maar mooi bloeiend. Over de grond groeiend zijn het bodembedekkers.

Meer info

Rozen

David Austin roos

David Austin roos

Schitterende bloemen, snijbloemen ook. Tal van kleuren en vormen. Zonminnend, dat zeker. Heesters, struik-, klim-, stamrozen, bodembedekkende rozen, …

Meer info

Heesters

Acer

Acer

Onder deze noemer vind je een enorme diversiteit. Hoge en lage planten voor diverse doeleinden. Vroeg of laat bloeiend, tal van kleuren maar meestal houtachtig.

Meer info

Vaste Planten

Hosta 'Wide Brim'

Hosta ‘Wide Brim’

Enorme groep van duizenden soorten en cultivars. Wintergroene en niet-wintergroene, hoge, lage en zeer lage, meestal bloeirijke planten. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd. Voor borders, bodembedekking, afboording, …

Meer info