Stam- en treurrozen

Heel wat rozen worden ook op een onderstam gekweekt. Zo bekomt men rozen op stam en treurrozen op stam. Rosa ‘The Fairy’ (de bodembedekkende trosroos van hierboven) zal door het gewicht van zijn bloemtrossen wat doorhangen en zal bijgevolg, op onderstam geënt, dan ook een treurroos zijn. Treurrozen ontstaan doorgaans uit de trosrozen en heb je in de traditionele kleuren rood, oranje, geel, wit en roos.

Naast de treurrozen worden ook heel wat grootbloemige theehybriden op stam gekweekt. Eveneens zijn deze in alle kleuren te bekomen. Momenteel is de meest populaire de witte Rosa ‘Schneewittchen’® of ‘Snowprincess’ maar ook de rode cultivars ‘Dame de Coeur’ en ‘Wetthra’ doen het goed en zijn mooie stamrozen. ‘Kanegem’ is dan weer oranje en ‘Queen Elisabeth’ roos van kleur. Nog een goede witte is ook Rosa ‘White Symphony’.

Perk- en struikrozen

Bijzonder uitgebreide groep van rozen. Ideaal voor borders maar ook voor blokbeplanting en zelfs (lagere hagen). Bloemen in tal van kleuren, sommige geurend, bij- en vlinderlokkend.

Meer info

Klim- en liaanrozen

Klimrozen? Wat kan ik daarmee? Wel, wat dacht u van het begroeien van pergola’s en muren, het creëren van prachtige rozenbogen of als slingerplant in oude bomen?

Meer info

Bodembedekkende rozen

Voor lage massieven of als bodembedekking zijn de lager blijvende, wat spreidende rozen zeer geschikt. Bodembedekkende rozen dus. Ook deze uiteraard in tal van kleuren.

Meer info

Miniatuurrozen

Miniatuurroosjes zijn klein in hoogte en klein in bloemgrootte maar groot in toepassingsmogelijkheden. Bodembedekker, pot- en terrasplant, snijbloem, als tafelversiering, in bloemruikers, … you name it.

Meer info

Botanische of wilde rozen

Back to nature! Veel dichter bij de (oer)natuur kan je niet komen. Dit zijn de rozen die eeuwen geleden zomaar, spontaan in de natuur zijn ontstaan. En wat een prachtige rozenbottels vormen deze soorten.

Meer info

Engelse of David Austin rozen

De Rolls Royce onder de rozen. Deze hebben alles wat een roos moet hebben; grootbloemig, geurend, veelal pastelkleurig, zeer lang doorbloeiend en vooral gevuldbloemig. Het lijken wel pioenen. Werkelijk top!

Meer info