Klim- en liaanrozen

Ook de klimrozen kan je opdelen in grootbloemige cultivars en kleinbloemige cultivars of trosrozen (floribunda). Tal van cultivars in wit, roos, oranje, rood en geel zijn te bekomen. Een aantal onder hen zullen herbloeien tot in de herfst, anderen bloeien enkel in de zomer.

Liaanrozen zijn eveneens klimrozen maar deze maken nog langere takken dan gewone klimrozen. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor begroeiing in bomen, op pergola’s en langs gevels van huizen en stallingen.

Klim- en liaanrozen dien je wel wat te leiden en aan te binden langs draden of klimrekken.

Klimroos op hekwerk

Klimroos op hekwerk

Klimroos op hekwerk

Klimroos op hekwerk

Perk- en struikrozen

Bijzonder uitgebreide groep van rozen. Ideaal voor borders maar ook voor blokbeplanting en zelfs (lagere hagen). Bloemen in tal van kleuren, sommige geurend, bij- en vlinderlokkend.

Meer info

Stam- en treurrozen

Stam- en treurrozen zijn op stam gekweekte struikrozen. Met hun elegante verschijning maken ze uw border driedimensioneel. Prachtig in met buxus omrande perkjes of lage massieven.

Meer info

Bodembedekkende rozen

Voor lage massieven of als bodembedekking zijn de lager blijvende, wat spreidende rozen zeer geschikt. Bodembedekkende rozen dus. Ook deze uiteraard in tal van kleuren.

Meer info

Miniatuurrozen

Miniatuurroosjes zijn klein in hoogte en klein in bloemgrootte maar groot in toepassingsmogelijkheden. Bodembedekker, pot- en terrasplant, snijbloem, als tafelversiering, in bloemruikers, … you name it.

Meer info

Botanische of wilde rozen

Back to nature! Veel dichter bij de (oer)natuur kan je niet komen. Dit zijn de rozen die eeuwen geleden zomaar, spontaan in de natuur zijn ontstaan. En wat een prachtige rozenbottels vormen deze soorten.

Meer info

Engelse of David Austin rozen

De Rolls Royce onder de rozen. Deze hebben alles wat een roos moet hebben; grootbloemig, geurend, veelal pastelkleurig, zeer lang doorbloeiend en vooral gevuldbloemig. Het lijken wel pioenen. Werkelijk top!

Meer info