Engelse of David Austin rozen

Deze groep van rozen is zeker een aparte vermelding waard. Het zijn allen rozen gewonnen door de Engelse rozenkweker David Austin. Toch is er een Belgische link. David Austin rozen stammen allen af van een door de Belg Louis Parmentier, gewonnen roos. Deze gevulde roos ‘Belle Isis’ verklaart meteen waarom heel wat David Austin rozen gevuldbloemig zijn en aldus dikwijls lijken op de bloemen van pioenen. De bloemen zijn dus doorgaans gevuld maar bijkomend zijn ze dikwijls ook geurend en pastelkleurig. Een laatste sterke troef is dat deze rozen doorbloeiend zijn. Alles wat een roos geliefd maakt zit op deze selectie: een oude uitstraling door de gevulde bloemen, intense geuren, aparte pastelkleuren en zeer lang bloeiend. David Austin heeft hier zeker schitterend werk geleverd.

David Austin rozen zijn te bekomen in lagere en hogere cultivars waarvan sommigen ook als klimroos kunnen gebruikt worden.

David Austin roos

David Austin roos

David Austin roos

David Austin roos

Perk- en struikrozen

Bijzonder uitgebreide groep van rozen. Ideaal voor borders maar ook voor blokbeplanting en zelfs (lagere hagen). Bloemen in tal van kleuren, sommige geurend, bij- en vlinderlokkend.

Meer info

Stam- en treurrozen

Stam- en treurrozen zijn op stam gekweekte struikrozen. Met hun elegante verschijning maken ze uw border driedimensioneel. Prachtig in met buxus omrande perkjes of lage massieven.

Meer info

Klim- en liaanrozen

Klimrozen? Wat kan ik daarmee? Wel, wat dacht u van het begroeien van pergola’s en muren, het creëren van prachtige rozenbogen of als slingerplant in oude bomen?

Meer info

Bodembedekkende rozen

Voor lage massieven of als bodembedekking zijn de lager blijvende, wat spreidende rozen zeer geschikt. Bodembedekkende rozen dus. Ook deze uiteraard in tal van kleuren.

Meer info

Miniatuurrozen

Miniatuurroosjes zijn klein in hoogte en klein in bloemgrootte maar groot in toepassingsmogelijkheden. Bodembedekker, pot- en terrasplant, snijbloem, als tafelversiering, in bloemruikers, … you name it.

Meer info

Botanische of wilde rozen

Back to nature! Veel dichter bij de (oer)natuur kan je niet komen. Dit zijn de rozen die eeuwen geleden zomaar, spontaan in de natuur zijn ontstaan. En wat een prachtige rozenbottels vormen deze soorten.

Meer info