Botanische of wilde rozen

Botanische rozen zijn rozen die zonder tussenkomst van de mens gewoon in de natuur ontstaan zijn. Daar waar de hybriden meestal in de zomer en herfst bloeien, zullen botanische of wilde rozen eerder in het voorjaar bloeien. Dat doen ze dan wel zeer massaal. Een waterval aan bloemen, schitterend! Door de enkelvoudige bloemen zijn de meeldraden mooi zichtbaar. Deze contrasteren niet zelden met de eigenlijke bloemkleur. Naast hun bloemen zijn botanische rozen ook geliefd voor de mooi rood of oranje gekleurde bottels. Enkele gekende soorten zijn de witte tot lichtroze hondsroos (Rosa canina) met langwerpige bottels, de lage Rosa nitida (45cm) die wittig-lichtroos bloeit en rode botteltjes vormt en Rosa rubigunosa die dan weer donkerroos is en een naar appel geurend blad bezit. Nog bekender en veel aangeplant is de tot 180cm hoog wordende Rosa Rugosa die je in witte en lilarode bloemkleuren hebt. Deze dankt zijn populariteit aan zijn lange doorbloei doorheen de ganse zomer en wordt dikwijls als brede haag of middenbermbeplanting gebruikt. Voor datzelfde doel kan ook de sterk geurende en roos bloeiende Rosa virginiana gebruikt worden. Ook deze zal mooie rode bottels vormen.

Rosa rugosa

Rosa rugosa

Rosa canina

Rosa canina

Rosa canina (bottels)

Rosa rugosa (bottels)

Perk- en struikrozen

Bijzonder uitgebreide groep van rozen. Ideaal voor borders maar ook voor blokbeplanting en zelfs (lagere hagen). Bloemen in tal van kleuren, sommige geurend, bij- en vlinderlokkend.

Meer info

Stam- en treurrozen

Stam- en treurrozen zijn op stam gekweekte struikrozen. Met hun elegante verschijning maken ze uw border driedimensioneel. Prachtig in met buxus omrande perkjes of lage massieven.

Meer info

Klim- en liaanrozen

Klimrozen? Wat kan ik daarmee? Wel, wat dacht u van het begroeien van pergola’s en muren, het creëren van prachtige rozenbogen of als slingerplant in oude bomen?

Meer info

Bodembedekkende rozen

Voor lage massieven of als bodembedekking zijn de lager blijvende, wat spreidende rozen zeer geschikt. Bodembedekkende rozen dus. Ook deze uiteraard in tal van kleuren.

Meer info

Miniatuurrozen

Miniatuurroosjes zijn klein in hoogte en klein in bloemgrootte maar groot in toepassingsmogelijkheden. Bodembedekker, pot- en terrasplant, snijbloem, als tafelversiering, in bloemruikers, … you name it.

Meer info

Engelse of David Austin rozen

 De Rolls Royce onder de rozen. Deze hebben alles wat een roos moet hebben; grootbloemig, geurend, veelal pastelkleurig, zeer lang doorbloeiend en vooral gevuldbloemig. Het lijken wel pioenen. Werkelijk top!

Meer info