Bodembedekkende rozen

Stel u bij bodembedekkende rozen geen planten zoals traditionele bodembedekkers voor. Deze planten worden doorgaans slechts 15 à 25cm hoog. De meeste bodembedekkende rozen zullen toch eerder 30 tot 50cm hoog worden maar zullen door hun dichte groei en goede bladbezetting goed als bodembedekker functioneren. Het zijn eigenlijk perkrozen met lage hoogte of doorhangende takken. Toch zijn er ook over de grond kruipende soorten met ranken van 100 tot 150cm lengte. Natuurlijk dienen deze soorten toch wat in toom gehouden te worden zodat ze niet zouden woekeren of over naburige perken of grasvelden groeien.

Perk- en struikrozen

Bijzonder uitgebreide groep van rozen. Ideaal voor borders maar ook voor blokbeplanting en zelfs (lagere hagen). Bloemen in tal van kleuren, sommige geurend, bij- en vlinderlokkend.

Meer info

Stam- en treurrozen

Stam- en treurrozen zijn op stam gekweekte struikrozen. Met hun elegante verschijning maken ze uw border driedimensioneel. Prachtig in met buxus omrande perkjes of lage massieven.

Meer info

Klim- en liaanrozen

Klimrozen? Wat kan ik daarmee? Wel, wat dacht u van het begroeien van pergola’s en muren, het creëren van prachtige rozenbogen of als slingerplant in oude bomen?

Meer info

Miniatuurrozen

Miniatuurroosjes zijn klein in hoogte en klein in bloemgrootte maar groot in toepassingsmogelijkheden. Bodembedekker, pot- en terrasplant, snijbloem, als tafelversiering, in bloemruikers, … you name it.

Meer info

Botanische of wilde rozen

Back to nature! Veel dichter bij de (oer)natuur kan je niet komen. Dit zijn de rozen die eeuwen geleden zomaar, spontaan in de natuur zijn ontstaan. En wat een prachtige rozenbottels vormen deze soorten.

Meer info

Engelse of David Austin rozen

De Rolls Royce onder de rozen. Deze hebben alles wat een roos moet hebben; grootbloemig, geurend, veelal pastelkleurig, zeer lang doorbloeiend en vooral gevuldbloemig. Het lijken wel pioenen. Werkelijk top!

Meer info