Nieuwe lavendelcultivars bij Groengeert.

‘Coconut Ice’, wat een fantastische naam hé. Of wil je het wat koninklijker? Wat te denken dan van ‘Royal Blue’. Het zijn beide nieuwe lavendelvariëteiten die vanaf heden op onze kwekerij te bekomen zijn.

Lavendula angustifolia 'Royal Blue'

Lavendula angustifolia ‘Royal Blue’

 

Lavandula angustifolia ‘Royal Blue’® is een diep donkere, paarsblauwe lavendel met grote bloemen. De bloemen zijn dieper paars en vooral groter dan deze van de populaire cultivar ‘Hidcote’. Ook qua bloeiperiode moet deze ‘royal’ niet voor Hidcote onderdoen. Z’n totale planthoogte is ongeveer 50cm. Of hij geurend is? Wat denkt u zelf?

Lavendula angustifolia 'Coconut Ice'

Lavendula angustifolia ‘Coconut Ice’

Lavandula angustifolia ‘Coconut Ice’ is een eerder lage lavendel die mooi vol uitgroeit. Met zijn hoogte van 30 à 35cm behoort deze tot de lagere en compactere lavendels. Wat ‘Coconut Ice’ echter zo speciaal maakt is zijn tweekleurige bloemen. Roze en witte bloempjes staan gemengd op de bloemaren. Maar ‘Coconut Ice’ is ook al prachtig nog voor de bloemen open gaan, de gesloten bloemknop is nl. mooi zilvergrijskleurig. Ja hoor, I love this one!

Veel mensen vinden dat lavendel paars moet zijn. De paarse lavendelvelden in de Provence zullen hier niet vreemd aan zijn denk ik dan. Omdat ‘Coconut Ice’ echter niet paars is is dit meteen eentje voor de liefhebber en vooral eentje voor wie eens wat anders wil. Voor mij is deze alvast een absoluut toppertje maar opgepast, we hebben er jaarlijks in slechts beperkte aantallen beschikbaar! Vraag er dus tijdig naar als u deze in uw tuin wil.